torsdag 13 oktober 2011

Ett mänskligare Markaryd?

Igår fattade Socialnämnden efter votering  (med ordförandes utslagsröst) beslut om att inte bevilja extra utbetalning av ekonomiskt bistånd till barnfamiljer. Det handlade om att barnfamiljer som har ekonomiskt bistånd skulle få 200 kr extra per barn under december. Det var fyra Kristdemokrater och en Moderat som sa nej till detta.
Kristdemokraterna hade ju under valet sin paroll. "Ett mänskligare Sverige"




Detta handlar enligt oss Socialdemokrater om att de barnen som är mest utsatta ska ha möjlighet att kunna få något extra under julmånaden. Detta sa de som sagt nej till.
Detta framfördes av det parti som säger sig värna svaga grupper i samhället. Det från ett parti som på sitt riksting beslutat om det som ska vara deras primära fråga – barns och ungdomars uppväxtvillkor. (Bengt Germundsson blog).

Skäl som framfördes var bla, hur vet vi att detta kommer barnen till del, detta är ej kommunens ansvar familjerna kan söka bidrag från majblommeföreningen, vi måste tänka på vår ekonomiska situation. Detta sagt av företrädare som har som primär fråga barn och ungdomars uppväxt villkor.

Jag tycker dessa företrädare skulle skämmas. Kristdemokraterna säger en sak och gör en annan.

Jag kan slutligen konstatera att är man Kristdemokrat så bryr man sig inte om de svagaste barnens uppväxtvillkor.

(Total framräknad kommunal kostnad för att ge 200 kr per barn är 21 400 kr för 2011)









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar